Udgivet fre d. 2. aug 2019, kl. 11:44

Babysalmesang

Hver onsdag formiddag fra kl. 10.00 er der Babysalmesang i Sognets Hus. Når vi er færdige med at synge og opleve, drikker vi kaffe/the/saft og spiser kiks, mens vi vender verdenssituationen eller måske bare snakker om de daglige udfordringer med de små pus – eller måske deres søskende. Babysalmesang er for som navnet angiver for babyer. Anbefalingen er at barnet er 2-10 mdr. ved opstart, men man kan sagtens starte før det; så kan baby måske bare ikke holde ud helt så længe som de lidt ældre, men der er stadig et fint udbytte. Er de små ældre end 10 måneder ved opstart, kan de være svære at holde fanget, og nogle vil gerne kravle væk fra aktiviteterne. Men kom bare alligevel, hvis I har muligheden :) Første gang i den nye sæson er onsdag den 11/9. En sæson består af 8 mødegange. Vi holder ferie i uge 42. Tilmelding nødvendig til organisten med udgangen af august.

BørneBongo

Når barnet er blevet for stort til Babysalmesang, kan det fortsætte med BørneBongo. Det er en musikalsk legestue for 1-3-årige. Da de fleste forældre til børn i den aldersgruppe har afsluttet deres barsel, afholdes BørneBongo torsdag eftermiddag fra kl. 16.30 i Sognets Hus. Efter hver omgang er der saft/vand og kiks til børn og voksne. Den voksne, der er med barnet, forventes at deltage i aktiviteterne. BørneBongo er masser af sang, leg, trommer og motoriske udfordringer. Første gang i den nye sæson er torsdag den 12/9. En sæson består af 8 mødegange. Vi holder ferie i uge 42. Tilmelding nødvendig til organisten med udgangen af august.

Musik-Leg

Børn vokser! Men det er ikke grund til at lægge musikken på hylden. Der er nemlig også mulighed for en musikalsk legestue, når man er blevet for stor til BørneBongo. Det kalder vi Musik-Leg, fordi der i denne musikalske legestue, der henvender sig til børn på 3½-6 år, også er en smule fokus på legende, basal musikteori. Af hensyn til motorikkens og hjernens udvikling er det vigtigt, at barnet er mindst 3½ år ved opstart. Musik-Leg afholdes – som de to foregående børnehold – i Sognets Hus. Da der også på dette hold forventes voksnes deltagelse, ligger det tirsdag eftermiddag fra kl. 16.30. Efter hver omgang Musik-Leg er der en brik-juice til alle. Første gang i den nye sæson er tirsdag den 10/9. En sæson består af 8 mødegange. Vi holder ferie i uge 42. Tilmelding til organisten nødvendig med udgangen af august.

Børnekor

Utallige undersøgelser har vist, at musik er godt for hjernen. Så hvorfor ikke fortsætte det musikalske forløb ved at synge i kor? Ved Ajstrup Kirke har vi et Børnekor. Det er for børn i 0.-6. klasse og afholdes på Tylstrup Skole (musiklokalet) hver onsdag fra kl. 14.15 og maks. en time frem. Oftest vil en korprøve vare 45 minutter. Til Børnekor bliver der naturligvis sunget en masse, men vi lærer også både rytmer, noder, musikalske begreber og anden basal musikteori. I modsætning til de andre børnehold, der kører halvårligt, er Børnekor noget man tilmelder sig for et år ad gangen. Der er mødepligt til korprøverne. Første gang i den nye sæson er onsdag den 28/8. Tilmelding til organisten senest med udgangen af uge 34.

Deltagelse i alle kirkens ugentlige aktiviteter for børn er GRATIS!

Kategorier Aktiviteter i Ajstrup Sogn.